Psikologlar ses kaydı yapar mı?
Psikologlar ses kaydı yapar mı? Psikologlar ses kaydı yapar mı?, Psikolog ses kaydı alır mı?, Psikologlar kayıt alır mı?, Psikologlar ne gibi durumlarda gizliliği bozar?, Psikologlar bilgi paylaşır mı?
Psikologlar ses kaydı yapar mı?
Psikolog ses kaydı alır mı?, Danışanın izni olmadan psikiyatrik muayene ve psikoterapi sırasında asla kamera veya ses kaydı yapılmaz. Ancak danışanın kendi isteği söz konusu ise, terapide konuşulanları süreçte çalışmak ve gözden geçirmek üzere kendi kayda alabilir.
Psikolog ses kaydı alır mı?
Psikolog ses kaydı alır mı?,
Danışanın izni olmadan psikiyatrik muayene ve psikoterapi sırasında asla kamera veya ses kaydı yapılmaz. Ancak danışanın kendi isteği söz konusu ise, terapide konuşulanları süreçte çalışmak ve gözden geçirmek üzere kendi kayda alabilir.Psikologlar kayıt alır mı?
Psikologlar kayıt alır mı?,
Ses ve görüntü kaydı almak yasaktır ve bunun güvenliği sağlanmaktadır. Danışana gönderilen testler de sadece klinik psikolog tarafından okunabilir ve çıktı alınabilir.Psikologlar ne gibi durumlarda gizliliği bozar?
Psikologlar ne gibi durumlarda gizliliği bozar?,
Ne var ki kamu veya herhangi bir özel kurum/kuruluşta çalışan ve çalışmakta oldukları kurum/kuruluş adına veri kaydeden psikolog/klinik psikologlar veri sorumlusu olarak tanımlanmadığından bu kişilerin VERBİSe kayıt yükümlülükleri bulunmamaktadır.Psikologlar bilgi paylaşır mı?
Psikologlar bilgi paylaşır mı?,
Terapistler kişinin gizliliğini, kendine dair açıkladıklarını tamamen gizli tutsalar dahi bazı durumlarda bunların ihlal edilmesi şarttır/ kabul edilebilir: Kişi kendisine yönelik intihar tehditlerinde bulunuyorsa. Kişi başkasına yönelik öldürme ve zarar verme tehdidinde bulunuyorsa.Psikolog aileye bilgi verir mi?
Psikolog aileye bilgi verir mi?,
Psikolog ile görüşmede konuşulanlar gizli kalır mı? Psikoloğunuzla seans içerisinde konuştuklarınız aranızda kalır ve siz istemedikçe kimseyle paylaşılmaz. Ancak sizin ve başkalarının yaşamını tehdit eden bir durum varsa psikolog bu bilgileri güvenliğinizi sağlayacak devlet kurumlarıyla paylaşmak durumundadır.Ses kaydı hangi durumlarda yasal?
Ses kaydı hangi durumlarda yasal?,
Psikolojik danışmanlık seansında danışanın anlattığı hiçbir bilgi bir başkasına anlatılmaz. Bu kişi danışanın yakını, eşi ya da ailesi olsa da durum değişmez. Bazı durumlarda danışanın izni ve kendi belirlediği sınırlar dahilinde aile üyeleri terapi sürecinin gidişatı hakkında bilgilendirilir.Psikolojik tedavi görmek sicile işler mi?
Psikolojik tedavi görmek sicile işler mi?,
Kişiler kendisine karşı işlenen suçlarda hiç bir kanıta ulaşma imkanı bulunmayan ve aniden gelişen olaylarda o an yetkili bir makama başvurması mümkün olamayacağı durumlar için ses kaydı yapabilirler. Bu durumda elde edilen ses kayıtları hukuka uygun kabul edilir ve mahkemelere verilebilir.Psikoloğa her şey anlatılır mı?
Psikoloğa her şey anlatılır mı?,
Psikoloğa ve Noroloji Doktoru ve Psikiyatriye gitmek sicile işlemez.Psikoloğa gitmek asker olmaya engel mi?
Psikoloğa gitmek asker olmaya engel mi?,
Psikiyatriste her şey anlatılır mı? Psikiyatriste her şey anlatılabilir. Bu sadece hasta ve psikiyatr arasında kalacak bir durumdur.Psikologa gitmek sicile işlenir mi?
Psikologa gitmek sicile işlenir mi?,
Karşılaşılan her psikolojik sorun ve kullanılan her ilaç polislik, askerlik ve memurun hizmetine engel olmayacaktır. Örneğin sınav kaygısı gibi geçmişte yaşadığınız ve üstesinden geldiğiniz sorunlar artık sorun olmayacaktır.Psikolog ne anlatır?
Psikolog ne anlatır?,
Psikoloğa gitmek, bireyin siciline işlenmez ancak bazı özel durumlarda, özellikle adli vakalarda, psikolog veya psikiyatrist rapor vermek zorunda kalabilmektedir.Psikologlar yemin eder mi?
Psikologlar yemin eder mi?,
Hayatınızla ilgili sorular soracaktır. Örneğin, geçmiş tecrübeleriniz, sosyal yaşamınız ve aile durumunuzla ilgili sorular. Psikolojik destek arama nedeninizi bilmek haricinde psikoloğunuz probleminizin sizde yarattığı diğer belirtileri bilmek isteyecektir.